MedSpot #2broj

“Bubrezi su poput osoblja u pozadini restorana – ako sve dobro radi, nitko ne obraća pažnju na njih. Ali kada ne rade dobro, cijeli svijet to primijeti”.

S ciljem edukacije i podizanja svijesti o navedenome, u drugom broju časopisa MedSpot razgovaramo o zdravlju i bolestima bubrega. I to u dva broja- za zdravstvene djelatnike i opću javnost.

  • MedSpot za stručnu javnost

U e-poštanske sandučiće brojnih zdravstvenih djelatnika diljem Hrvatske stigle su aktualne teme i intervjui s eminentnim stručnjacima iz područja nefrologije, ali i specijalno izdanje zbog kojeg smo posjetili Medicinski fakultet u Rijeci.

Doc.dr.sc. Tonko Gulin, dr. med. spec. internist, subspec. nefrolog u ekskluzivnom intervjuu otkrio nam je kako izgleda radni dan u Zavodu za nefrologiju i dijalizu u Klinici za unutarnje bolesti u KBC-u Sestre milosrdnice i u kojem smjeru vidi razvoj te grane interne medicine.

S predsjednikom Hrvatskog društva za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju (HDNDT) Hrvatskog liječničkog zbora prof. dr. sc. Mariom Laganovićem, dr. med., spec. internist, subspec. nefrolog razgovarali smo o rezultatima inicijalnog screening programa za rano otkrivanje kronične bubrežne bolesti te pokretanju Nacionalnog programa ranog otkrivanja i sprječavanja kronične bubrežne bolesti.

Važnost psihološke potpore kod kroničnih bubrežnih bolesnika, ukidanje ordinacije obiteljske medicine, konferencija MEDRI 2023, još su neke od tema koje se nalaze u novom broju MedSpot-a.

  • MedSpot za opću javnost

Inspirativnu priču o tome kako je iz liječničkih cipela ušao u one vlastitih pacijenata, s nama je u velikom intervjuu podijelio dr. Branimir Vurušić, nefrolog koji je završio na dijalizi. Koje su najčešće bubrežne tegobe u djece te kako izgleda život s kroničnom bolešću bubrega, doznajte u izdanju MedSpot-a za opću javnost kojeg ćete pronaći ovdje.

I to je tek dio tema koje smo pripremili za vas s ciljem da bubrezima pružimo pažnju koju zaslužuju na simboličan datum-Svjetski dan bubrega!

Naša lokacija

Dedal komunikacije d.o.o.

Zagrebačka cesta 231

Zagreb 10000, Hrvatska

Kako do nas?
Zagrebačka cesta, 231 Zagreb 10000, Hrvatska
Posjetite naše društvene mreže