MedSpot #1broj

Iz naše radionice ovog Božića izašao je prvi broj digitalno-interaktivnog časopisa MedSpot. I to u dvije verzije! S eminentnim stručnjacima razgovaramo o gorućem problemu-metaboličkim poremećajima.

  • MedSpot za zdravstvene radnike i farmaceute

O impresivnom karijernom putu i zašto baš endokrinologija i dijabetologija, u MedSpot-u za stručnu javnost govori dr. Davorka Herman Mahečić. Koje su specifičnosti liječenja debljine kirurgijom, odnosno barijatrijskog zahvata otkriva dr. Domagoj Vergles iz KB Dubrava. Koji su izazovi nakon barijatrijskog zahvata i kako izgleda totalni „body lift“ detaljno opisuje prim. dr. sc. Zlatko Vlajčić. Uloga nutricionista u bolničkom liječenju, dijabetes kroz povijest i reforma zdravstva, još su neki od članaka koji su stigli u e-sandučiće brojnih liječnika i farmaceuta.

  • MedSpot za opću javnost

Kako opseg struka utječe na ljudsko zdravlje, što znači medicinski pojam „metabolički sindrom“,  teme su o kojima treba pričati više. Pitate se zašto? Podatak da su Hrvati na vrhu ljestvice u Europskoj uniji po prekomjernoj tjelesnoj masi nam je dovoljno upozorenje da je podizanje svijesti o tome da je debljina bolest, nužno!

Da šećerna bolest i sport idu zajedno svjedoči priča vaterpolista Ivana Marcelića koji krasi našu naslovnicu MedSpota za opću javnost. Od dijabetesa boluju i poznata lica poput Georgea Lucasa, Tom Hanksa, Salme Hayek itd. Tko je požalio zbog svojih odluka, a tko obolio od gestacijskog dijabetesa doznajte u rubrici „Bolesti slavnih“. Vrijedne savjete za promjenu prehrambenih navika podijelila je nutricionistkinja Karla Gašparinčić, a o emocionalnom prejedanju piše psihologinja Anđela Jelić.

I to su tek neke od samo su neke od tema koje ćete pronaći na linku.

Naša lokacija

Dedal komunikacije d.o.o.

Zagrebačka cesta 231

Zagreb 10000, Hrvatska

Kako do nas?
Zagrebačka cesta, 231 Zagreb 10000, Hrvatska
Posjetite naše društvene mreže