MedSpot broj 7 – Žensko zdravlje

Žensko zdravlje kompleksna je tema koju treba promicati i promovirati iznova i iznova. Ono nije samo pitanje pravde i jednakosti, već i ključno za zdravlje cjelokupne zajednice. Ulažući u preventivne mjere, edukaciju i dostupnost zdravstvenih usluga za žene, omogućavamo im da ostvare svoj puni potencijal i doprinesu društvu na najbolji mogući način. A uloga zdravstvenih djelatnika od presudne je važnosti u osnaživanju žena kroz preventivne mjere, pravovremene dijagnoze i kvalitetnu skrb.

Njegovanjem zdravlja žena, gradimo zdraviju budućnost za sve, što je i tema 7. broja našeg online časopisa MedSpot. O mnogim kompleksnim aspektima ženskog zdravlja, u ovom posebnom izdanju smo razgovarali s brojnim stručnjacima: ginekolozima, onkolozima, nutricionistima i psiholozima.

Što vas očekuje?

Gotovo 100 stranica sadržaja, od intervjua, videa do članaka s fokusom na žensko zdravlje.

  • Intervju broja: Luka Matak, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, približio nam je vNOTES pristup upisavši se u povijest kao jedan od prvih liječnika koji je koristeći tu metodu izveo operaciju karcinoma. Njegova reputacija potvrđena je i prošlogodišnjom nagradom Hrvatske liječnička komora za najzapaženije stručno ostvarenje u području liječničke profesije.

Ginekološke karcinome i mogućnosti prevencije istih, analizirala je dr.sc. Ljubica Vazdar, prim., dr. med., spec. interne medicine, subspec. internističke onkologije. Dotaknuli smo se i osjetljivih tema te smo o izazovima mastektomije i rekonstrukcije dojke razgovarali s dr. sc. Andrejom Rothom, dr. med., spec. opće kirurgije, subspec. plastične, estetske i rekonstruktivne kirurgije. Kakvo možemo raditi na promicanju mentalnog zdravlja žena, u intervjuu otkriva prof. prim. dr. sc. Petrana Brečić, dr. med. Od dr. sc. Vesne Gall, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, doznali smo kako izgleda prosječan dan u rodilištu.

Osim niza zanimljivih intervjua, očekuju vas i brojni članci. Koja je uloga PAPA testa u prevenciji i ranoj detekciji promjena na grliću maternice, kako mikrobiom utječe na reproduktivno zdravlje, koji su psihološki izazovi u procesu potpomognute oplodnje te kako ublažiti nuspojave kemoterapije, neke su od tema koje su za vas pripremili razni stručnjaci.

  • Važno: Časopis šaljemo pretplatnicima E-medikus platforme i namijenjen je isključivo zdravstvenim djelatnicima.

Naša lokacija

Dedal komunikacije d.o.o.

Zagrebačka cesta 231

Zagreb 10000, Hrvatska

Kako do nas?
Zagrebačka cesta, 231 Zagreb 10000, Hrvatska
Posjetite naše društvene mreže