MedSpot #3broj

3. broj e-časopisa MedSpot je vani!

Za zdravstvene radnike

U izdanju za zdravstvene radnike, s brojnim stručnjacima razgovaramo o vrućim temama iz svijeta dermatologije.

Naslovnicu krasi Maja Kovačević, dr. med., spec. dermatologije i venerologije, koja ekskluzivnom intervjuu otkriva tko su kandidati za transplantaciju melanocita te raspravlja o potencijalnim rizicima i nuspojavama postupka dermatološke kozmetologije.

Kada govorimo o fotoprotektivnom ponašanju, ne treba zaboraviti važnost udruga koje su tu da educiraju i podižu svijest. Udrugu za prevenciju tumora i drugih bolesti kože „Zdravi pod suncem“, predstavila nam je izv. prof. dr. sc. Marija Buljan, dr. med., spec. dermatologije i venerologije, subspec. dermatološke onkologije.

„Utjecaj UV zračenja na kožu tijekom ljeta i učinak fotoprotektivnih sredstava“, „Uzroci pojave akni u odrasloj dobi: Najnovija saznanja i liječenje“ “Kronična urtikarija: Terapijske opcije”, ovo su samo neki od članaka koje su pripremili stručnjaci. Dodatno smo obogatili 3. izdanje, u kojem se nalazi i nekoliko zanimljivih stručnih članaka na temu alergija. Časopis je stigao je poslan na našu e-medikus bazu od +14.000 zdravstvenih radnika.

Za širu populaciju

U izdanju za širu populaciju u fokusu su zdravlje kože i alergije. Na naslovnici se nalazi glumica i dizajnerica Katarina Baban, koja je s nama podijelila svoju priču o borbi s problematičnom kožom.

Prelistajte MedSpot

Časopis pokriva niz tema koje uključuju koliko često i kako pregledavati madeže, kako zaštititi kožu tijekom ljetnih dana te razliku između alergije na hranu i intolerancije na hranu. Održavanje zdrave kože potiče samopouzdanje i pozitivno utječe na našu psihu, ali što se događa kada se pojavi bolest poput psorijaze? Odgovor na to pitanje možete pronaći u rubrici “Mentalno zdravlje”. Nadalje, svoju priču o životu s ovom autoimunom bolesti, podijelila je predsjednica Društva psorijatičara Hrvatske, Inka Marinić. Razgovarali smo i s doc. dr. sc. Ivanom Prkačin, dr. med., spec. dermatologije i venerologije, najboljom dermatologinjom u 2022. godini.

Očekuje vas niz videa, edukativnih i aktualnih tema koje će vam koristiti ovog ljeta! Zato, prije nego što se zaputite na more, pročitajte Medspot.

Naša lokacija

Dedal komunikacije d.o.o.

Zagrebačka cesta 231

Zagreb 10000, Hrvatska

Kako do nas?
Zagrebačka cesta, 231 Zagreb 10000, Hrvatska
Posjetite naše društvene mreže